آبگرمکنی ایمن، خیالی آسوده
با توجه به اینکه در سال های اخیر به کار گرفتن پکیج و رادیاتور مرسوم تر از آبگرمکن دیواری و ایستاده بوده است اما هنوز عده ای از مردم از آبگرم کن جهت فراهم کردن آب گرم مورد نیاز خود استفاده می کنند. با پیشرفت تکنولوژی و بهبود کارکرد این دستگاه ها اینکه مصرف کنندگان استفاده از آبگرمکن را به استفاده از پکیج ترجیح می دهند امری طبیعی است. این امر کنترل شبکه آب گرم را آسان کرده و مصرف کنندگان دیگر متصل به یک شبکه مرکزی نیستند.
در واحد های مسکونی و تجاری کوچک، به علت نوع معماری ساختمان، فضای چندانی جهت راه اندازی موتور خانه نبوده و در نتیجه جهت تامین آب گرم بهداشتی از آبگرم کن استفاده می نمایند. بنابراین با اندکی تفکر می توانیم به این نتیجه برسیم که هنوز هم استفاده فراوانی از آبگرم کن می شود. به دلیل اینکه بخش بزرگی از بافت شهری در زمین های کوچک ساخته شده است، مالکان ساختمان می توانند به جای ایجاد موتور خانه آن واحد را به صورت یک واحد مسکونی اجاره داده و کسب در آمد کنند.
انواع آبگرمکن
در رابطه با آبگرمکن های دیواری (برقی، گازی) می توان گفت که به علت نصب بر روی دیوار دیگر نگران اشغال فضا نباشید و به راحتی می توانید از فضای مفید آشپزخانه استفاده کنید. این نوع آبگرمکن ها در ۳ نوع دایره ای، مکعبی و استوانه ای طراحی و تولید می گردند. به لحاظ مکان نصب می توان گفت که داخل کابینت ها، داخل حمام و زیر سینک قابل نصب می باشند.
به طور کلی ۴ نوع آبگرمکن دربازار وجود دارد ۱٫گازی ۲٫نفتی ۳٫برقی ۴٫خورشیدی
اگر بخواهیم در رابطه با محبوبیت این دستگاه ها نزد مصرف کنندگان صحبت کنیم به جرات می توان گفت که بین آبگرم کن های گازی و آبگرم کن های نفتی، آبگرم کن گازی طرفدار بیشتری دارد زیرا تا جایی که امکان استفاده از گاز را داشته باشید لزومی ندارد که به استفاده از نفت روی بیاورید. اما در شهر ها و روستاهایی که هنوز سیستم گاز کشی وجود ندارد استفاده از آبگرم کن نفتی و برقی گزینه ای مناسب به شمار می رود. در یکی دو سال اخیر آبگرم کن های خورشیدی به صورت انبوه روانه بازار شده اند. این نوع آبگرمکن ها به جهت صرفه جویی انرژی و حفظ محیط زیست در رتبه ی اول قرار دارند.
در رابطه با آبگرم کن دیواری (برقی، گازی) می توان گفت که به علت نصب بر روی دیوار دیگر نگران اشغال فضا نباشید و به راحتی می توانید از فضای مفید آشپزخانه استفاده کنید. آبگرم کن دیواری در ۳ نوع دایره ای، مکعبی و استوانه ای طراحی و تولید شده است. به لحاظ مکان نصب می توان گفت که داخل کابینت ها، داخل حمام و زیر سینک قابل نصب می باشند.
دستگاه فوق از لحاظ مخزن دارای دو نوع آبگرم کن مخزن دار و آبگرم کن بدون مخزن می باشد. از تفاوت این دو نوع آبگرم کن می توان به اشغال فضای بیشتر آبگرمکن مخزن دار نسبت به بدون مخزن اشاره نمود. آبگرمکن دیواری مخزن دار در صورت قطعی آب یا برق به اندازه حجم مخزن آب ذخیره شده در اختیار مصرف کننده قرار می دهد اما آبگرمکن های بدون مخزن از این مزیت مستثنا می باشند. آبگرمکن دیواری بدون مخزن آب گرم را بدون ایجاد وقفه در اختیار مصرف کننده قرار می دهند اما جهت تامین آب گرم با آبگرمکن های مخزن دار از زمان روشن کردن آبگرمکن تا آماده شدن آب گرم به زمان نیاز دارید.
نوع طراحی آبگرمکن های دیواری به گونه ای می باشد که خود را با طراحی آشپزخانه وفق داده و به هیچ عنوان موجب برهم خوردن دکوراسیون آشپزخانه شما نمی شود.
در رابطه با نصب آبگرمکن های ایستاده می توان به این نکته اشاره نمود که با توجه به اینکه دارای طراحی زیبا و پیشرفته هستند در مقایسه با آبگرمکن های دیواری فضای بیشتری را به خود اختصاص داده و جهت استفاده در مکان هایی که با کمبود فضا مواجه هستند گزینه ی مناسبی به شمار نمی رود.
آبگرمکن های ایستاده دارای مخزن بوده و در ظرفیت های مختلفی طراحی و تولید می شوند. جنس مخزن آبگرمکن ها از ورق گالوانیزه ۳ میلی متری بوده که در برابر سوراخ شدن بسیار مقاوم است و هزینه های نگهداری را تقریبا به صفر می رسانند.
معیار انتخاب آبگرمکن مناسب
اولین پارامتری که در خرید این سیستم باید مد نظر داشته باشید سوخت آن است که در واقع به نوع گازی، برقی و نفتی بر می گردد. اگر ایمنی خانواده تان مسئله مهمی است و به آن اهمیت می دهید توصیه می شود آبگرمکنی را انتخاب نمایید که مجهز به شیراطمینان باشد.